VUXEN HLR
Här får deltagaren kunskapen som krävs för att självständigt hjälpa en vuxen person som drabbats av hjärtstopp. Utbildningen består i huvudsak av praktisk träning. Kursen riktar sig till den breda allmänheten såsom kommuner, företag och föreningar. Vi är certifierade HLR instruktörer och utbildar alltid enligt HLR-rådets senaste riktlinjer, vilket innebär att du kan försäkra dig om att du får en kvalitetssäkrad kurs. Här får du bl.a. lära dig att använda en hjärtstartare, utföra HLR med god kvalité och hur man agerar vid luftvägsstopp.
Kursen tar ca 2 tim
BARN HLR
Den här kursen inriktar sig på hjärt- och lungräddning för barn och är avsedd för föräldrar/familj och personal som jobbar med barn som t.ex. förskolor och skolor. Under utbildningen går vi igenom hur man utför HLR på barn från 0-18 år. Du får också lära dig hur du hanterar luftvägsstopp när ett barn satt i halsen. Vi är certifierade HLR instruktörer, vi följer HLR-rådets senaste riktlinjer vilket innebär att du kan försäkra dig om att du får en kvalitetssäkrad kurs.
Kursen tar ca 2 tim
FÖRSTA HJÄLPEN GRUND
Under den här grundkursen ger vi personalen både teoretiska och praktiska kunskaper i de vanligaste skadetyperna och hur man hanterar dom. Kursen omfattar åtgärder för b.la skärskador, stickskador, klämskador, luftvägsstopp, ögonskador.
Vi anpassar gärna kursens innehåll baserat på de skadetyper som är mest sannolika för er verksamhet.
Omfattning
Kurslängd: 2 timmar
Deltagare: Max 12 per tillfälle
BRANSCHUTBILDNINGAR FÖR EN TRYGGARE ARBETSPLATS
Syftet med våra färdiga paket är att personalen skall få lära sig hantera de risker som kan uppstå i just er arbetsmiljö. Vi har tagit hänsyn till bedömda risker och arbetsskadestatistik i respektive arbetsmiljö. Med det som utgångspunkt har vi sedan format utbildningen för att just din personal skall få ut så mycket som möjligt av investeringen i att anlita oss. Naturligtvis finns det en god möjlighet att anpassa innehållet efter era önskemål. Vårt mål är att bidra med kunskaper för att rädda liv.
FÖRSTA HJÄLPEN SKOGSENTREPRENAD
Arbete med maskiner medför alltid risker, de vanligaste arbetsskadorna inom skogsbruket är fallskador, klämskador och svåra blödningar orsakade av motorsågsolyckor. Även skär, stick och brännskador förekommer. Den största utmaningen är den geografiska otillgängligheten, det tar som regel lång tid för ambulanspersonal att nå fram. En annan utmaning är att personalen ofta arbetar ensamma det innebär att första hjälpen ur ett "självhjälps perspektiv" kunskaper är oerhört viktigt. På vår kurs får man lära sig hur man tar hand om sig själv, sin kollega samt hur man förbereder avhämtning med helikopter.
Vi rekommenderar er att använda vår sjukvårdsväska där innehållet är anpassad för de skadetyper som är vanligast för er bransch. Vi genomför då utbildningen med exakt den sjukvårdsmateriel ni kan komma att behöva använda om olyckan är framme. Vi genomför kursen i era lokaler alternativt ute på plats i skogen.
Omfattning
Kurslängd: 4 timmar
Deltagare: Max 12 per tillfälle
FÖRSTA HJÄLPEN INDUSTRI & BYGG
De flesta allvarliga arbetsolyckorna i industrin och byggbranschen inträffar under arbete vid fasta maskiner eller med handhållna maskiner och verktyg. Risken att drabbas av den här typen av olyckor är större för
16–25-åringar än för anställda som är äldre än 25 år. (källa arbetsmiljöupplysningen) Rapporten visar att de vanligaste orsakerna till arbetsskador i industrin och byggbranschen är avsaknad av utbildning, fel val av verktyg, bristande maskinskydd, stress/ouppmärksamhet och individuella misstag. Vi genomför kursen i era lokaler och kan anpassa oss till planerade produktionstopp vid behov.
Vi rekommenderar er att använda vår sjukvårdsväska där innehållet är anpassad för de skadetyper som är vanligast. Vi genomför då utbildningen med exakt den sjukvårdsmateriel ni kan komma att behöva använda om olyckan är framme.
Utbildning
Omfattning: 4 timmar
Deltagare: Max 12 per tillfälle
STOPPA BLÖDNINGEN
Utbildningen i Stoppa blödningen vänder sig till dig som vill få kunskap inom blödningskontroll vid livshotande blödning. Kursen omfattar tre timmar. Våra instruktörer är alla certifierade enligt Katastrofmedicinskt centrums (KMC) riktlinjer, samt enligt Försvarsmaktens TOS och Stridssjukvårdarkoncept.
Deltagarna lär sig att identifiera olika typer av blödningar och använda sig
av olika tekniker för att kontrollera dem
INNEHÅLL
Kunskap i agerande vid livshotande blödning
Övning med hjälp av sårskademoduler, tourniquet och tryckförband
Teori och praktik
Vi arbetar i mindre grupper där alla får tid att öva.
Omfattning
Kurslängd: 3 timmar
Deltagare: Max 6 per tillfälle