Screen+Shot+2018-09-30+at+10.27.55+AM.pn

“IF YOU’RE NOT USING SMART GEAR IN YOUR SCENARIO TRAINING OR SELF-DEFENSE PRACTICE THEN YOU ARE PRACTICING “PULLING & MISSING”.

THINK ABOUT THAT... YOU’RE ACTUALLY PRACTICING MISSING.”

- Mr Tony Blauer

 

"EN ERFARENHET ÄR NÅGOT DU FÅR STRAX EFTER ATT DU BEHÖVDE DEN"

Gaupa Trygghet AB är Svensk importör av High Gear

HIGH GEAR är med sin state-of-the-art design den mest genomtänkta övningsdräkten för närkamp på marknaden. Den är designad för att möjliggöra en optimal träningsupplevelse med fokus på inlärning genom erfarenheter. Figuranter i HIGH GEAR kan i och med designen och lättheten röra sig betydligt snabbare och smidigare än vad någon klarar av i en Redman suite eller C.P.E dräkt. HIGH GEAR är perfekt för alla typer av närkampsträning, både dynamiska scenarier och statiska isolerade övningsmoment. Kika på det här klippet.

Real Impact Training With HIGH GEAR

Arbetsskador kopplat till våld mot Poliser, väktare och ordningsvakter ökar. Även militär personal som MP och personskydd kan också vara utsatta. Med HIGH GEAR kan vi bidra till att stärka förmågan vilket minskar riskerna för arbetsskador.

 

Enkelhet & smidighet

High Gear™ tar 3 minuter att sätta på sig efter att du gjort det några gånger. Består endast av 9 delar och väger bara 4-5 kg beroende på storlek. Snabbt och enkelt att förbereda och sätta igång träningen.

Designen och smidigheten gör att du kan bära din tjänsteutrustning ovanpå dräkten och bibehålla realistiskt rörlighet.

 
 

VILKA ANVÄNDER 
HIGH GEAR™

Alla som har ambitionen att träna så rigoröst, relevant och realistiskt som möjligt, bara dom som utmanat sig själva, sitt system och organisation kan utveckla inlärningen till nya nivåer.

High Gear har under många år levererats till militära special förband, SWAT teams, polisskolor, självförsvarsexperter, martial arts klubbar och föreningar. Den första beställningen Blauer Tactical fick var från US Navy Advanced Combat Training Group in Coronado, CA. USA. Genom åren har High Gear även gjort succé hos större träningsorganisationer som FLETC och några av dom bästa MMA fighters som tex, Randy Couture's Extreme Couture, Greg Jackson, Joe Lauzon, Urijah Faber, BJ Penn med fler. Vilka fler använder High Gear?

 

MER OM HIGHGEAR™

Impact Reduction Technology

Designad för att absorbera kraften från hårda träffar över större yta. (slag, sparkar, knän och armbågar mm)

Lättvikt

Komplett dräkt väger endast 4 – 5 kg beroende på storlek (hälften av andra övningsdräkter)

 Naturlig rörlighet

Obehindrad rörelseförmåga ger utövare möjligheten att använda sina system som grappling, slag och sparkar. Vidare så tillåter rörligheten att en figurerad angripare kan röra sig precis så explosivt och snabbt som verkliga våldsverkare. 

Ergonomisk Design

Bär tjänsteutrustning ovanpå, förbättra timing och exakthet. Använd vilket närkampssystem som helst. Prata med varandra under övningen tack vara designen av hjälmen. Scenario träning i rum, hissar, fordon går utmärkt. Möjlighet att använda handfängsel. High Gear är den enda övningsdräkten du kan fängsla figuranten i med realism.

Designad för FX Ammunition

High Gear hjälmen är godkänd via Simunition®, UTM® and AirSoftTM.

Lämplig för Polisiära och Militära scenarioövningar.

Enkel att sätta på sig

Efter ett par gånger tar det 3 minuter att sätta på sig dräkten, mindre tid = mer träning

STXs

High Gear kan med fördel användas I  CQB to PSD scenario träning med vapen

Storleksguide:

Small (S) 125cm – 165cm / ca 40kg till 55 kg

Medium (M) 165cm – 180cm / ca 55kg till 86kg

Large (L) 180cm - 194cm / ca 86kg till 104kg

Extra large (XL) 194cm+ / ca104kg och uppåt

Statlig myndighet

Myndigheter har som regel speciella inköpsregler, kontakta oss så säkerställer vi att er önskan om demonstration, presentation, dokumentation och beställningsförfarande samt betalning tillmötesgås i så stor utsträckning som möjligt.  Kontakta oss för bokning av demo.

Volymrabatter

Vi har en prismodell kopplat till volym, köper du fler får du bättre pris. Är ni en klubb, självförsvarsskola, väktarskola vill vi att ni kontaktar oss så tar vi en diskussion om ett upplägg just för er. För statliga myndigheter har vi en särskild prissättning, för er har vi har en god möjlighet att prissätta ett leveransavtal kopplat till volym över avtalad tidsram.